#3
Bericht
door Jessy » 30-05-2015 20:56
Hoi Vera,
Hier het recept, mag ik die van jou ook, t liefst met foto ( van een stukje??) :D
Ok, nodig:
750 gr rabarber, 50 gr roomboter+ invetten, 200 gr lichtbruine basterdsuiker, 200 gr zelfrijzend bakmeel, 1 tl bakpoeder, 2 bolletjes gember, 2 eieren, 200 ml karnemelk en springvorm ong 22 cm.
Raberber wassen en in stukjes van 2 cm snijden.
Hierna de boter met 100 gr suiker op vuur laten karamelliseren.
Dit om de bodem van de springvorm verdelen waaronder je een velletje bakpapier hebt gelegd.
Nu de stukjes rabarber rechtop in een waaier vorm vanuit de midden neerzetten in een soort van slakhuis, zeg maar. 1 cm uit de rand blijven.
Dan meel en bakpoeder zeven. Gemberbolletjes fijn snijden,
Mix de 100 gr suiker met de eieren en karnemelk en gember. Hierna t meel erbij. Alles even goed mixen en over de rabarber gieten, vooral de randen goed.
Nu bakken ong 1 uur op 180 gr. Als de taart klaar is beetje laten afkoelen en de taart draaien op een schaal, dus de onderkant wordt de bovenkant zodat de suiker er heerlijk intrekt.
De taart blijft wat vochtig.
Eet ze!
Groeten Jessy
Say cheese
